Mini-ghid pentru ingrijirea pielii pe timp de iarna

Îngrijiţi-vă pielea ca la carte, mai ales în sezonul rece! Tegumentul trebuie hrănit aşa cum vă hrăniţi în cadrul celor 5 mese zilnice. Iar hidratarea se face ţintit. Aflăm ce înseamnă îngrijirea corectă pentru cel mai întins organ al corpului de la specialiştii invitaţi la “Ce se întâmplă doctore?”.

Hidrataţi-vă tenul zilnic cu produse care conţin substanţe nutritive precum cele din alimente. Iată sfatul dermatologilor pentru sezonul rece.
Simplul consum de apă nu este de ajuns pentru hidratare. Lichidele şi substanţele benefice ajung în straturile pielii doar dacă procesele metabolice funcţionează impecabil.Pielea este produsă şi reînnoită de către organism la fiecare 28 de zile. Pentru tegumente sănătoase, tot procesul trebuie să funcţioneze perfect.
“Ca această piele să fie de bună calitate, organismul trebuie să aibă la îndemîna toate materialele din care să genereze o piele nouă trebuie avem un ficat sănătos, trebuie să avem un rezevor de proteine, calciu, magneziu, siliciu, fier”, afirmă Luminiţa Marinescu, medic primar dermatolog.
Într-un regim alimentar corect, consumaţi atât produse de origine animală cît şi legume, fructe, cereale. Orice carenţă se vede prima oară la nivelul pielii şi al părului. În plus, pielea se hrăneşte cu amino-acizi, componente ale proteinelor.
Lydia Sarfati, consultant cosmetice, ne spune că “explicatia e simplă. Aminoacizii dintr-un produs cosmetic cu aplicare direct pe piele intră direct într-o structură proteica cum e pielea”.  
“Cel mai bine după o igienizare perfectă a feţei, poţi să faci o mască pe săptămină, dacă e iarnă poţi să faci şi două”, susţine şi Ioana Chebac, medic primar dermatolog.
Proteine bune, în combinaţii cu minerale şi vitamine, se găsesc în două alimente primitive. Este vorba despre drojdie de bere şi de alge marine. Şi hidratarea pielii este esenţială. Dar nu e de ajuns să beţi 2 litri de apă.
Ţineţi cont, de asemenea, că pielea e un organ de protecţie şi, ca să intrăm în interiorul său, trebuie să-i urmăm regulile. În primul rînd, nu abuzaţi cu soluţii demachiante alcoolice. În al doilea rînd, hidratarea tegumentelor se obţine şi se menţine prin uleiuri. Acestea trebuie să aibă o compoziţie asemănătoare pielii umane. Sunt esenţiale indiferent de tipul de ten. Cu o singură precizare.
“Nu pui ulei dacă faţa e hiperseboreica şi ai un acces de acnee pt că faci ocluzie de glande sebacee”, ne atenţionează Luminiţa Marinescu, medic primar dermatolog.

Orice produs cosmetic se alege după ce dermatologul vă determină tipul de ten. Recomandarea generală este să nu folosiţi excesiv cosmetice cu multe parfumuri. Mare parte din acestea pot fi foto-sensibilizante.

Comments for this post are closed.